اساتید و صاحبنظران شعر و ادب فارسی در نخستین جلسه از سلسله نشستهای گفتمان پردیسان به نقش شعر و ادبیات به عنوان یک رسانه در تبیین و تشریح ملزومات محیطزیست در جامعه پرداختند.
در این نشست که با حضور همکاران سازمان حفاظت محیط زیست و علاقه مندان به محیط زیست و ادبیات فارسی برگزار شد، اساتید برجسته ای از جمله قدمعلی سرامی، محمد اکرامی فر و محمد حسین مجدم به بیان اهمیت طبیعت و محیط زیست در شعر و ادب فارسی پرداختند.
در ابتدای این برنامه هادی کیادلیری، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مسائل محیط زیستی در دنیای فعلی عمیقا اجتماعی شده است، بیان داشت: ما نمی توانیم پاسخ و راه حل درستی برای مشکلات و معضلات حوزه محیط زیست ارایه دهیم مگر اینکه نگاه اجتماعی به مسایل حوزه محیطزیست داشته باشیم.
او افزود: ویژگی های یک جامعه در پذیرش ایده ها مساله بسیار مهمی است و دقیقا برای همین گفتمان پردیسان سعی دارد در بسترهای متنوع به موضوعات مرتبط با محیطزیست بپردازد و ایدهها، سلایق و نظرات مردم را به اطلاع تصمیمگیران برساند.
در این نشست همچنین حاضرین نیز به بیان ایده ها و نظرات خود پیرامون نقش شعر و ادب فارسی در اشاعه ارزش های محیط زیستی در جامعه پرداختند.
اساتید مدعو این نشست ادبیات را محل اندیشه و ابزار بیان آن را شعر عنوان کردند و بر این نکته تاکید کردند که شاعران همواره در طول تاریخ به همبستگی متقابل انسان با طبیعت اشاره کردند.
صاحبنظران شعر و ادب فارسی بر این نکته تاکید کردن که محیط زیست باید از دغدغه مدیران تبدیل به دغدغه مردم شود. آنها شعر و ادبیات را یک رسانه دانستند و بر این نکته اذعان کردند که این بسیار مطلوب و ارزشمند است که شعر رسانه محیط زیست باشد.