مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی از ممنوعیت پخت، عرضه و سرو هرگونه غذای تهیهشده از کوسهماهی و سفرهماهی در سراسر کشور خبر داد.
به گفته وی، علاوه بر ارزش اکولوژیکی، این گونهها از نظر اقتصادی نیز دارای اهمیتاند. در بسیاری از مناطق، مشاهده کوسهها در قالب گردشگری دریایی، منبع درآمدی پایدار برای جوامع محلی محسوب میشود.
وی افزود: «متأسفانه کوسهماهیها و سفرهماهیها با تهدیداتی مانند صید بیرویه، آلودگیهای زیستمحیطی و تخریب زیستگاهها مواجه هستند که موجب کاهش شدید جمعیت آنها در سطح جهانی شده است.»
بر همین اساس، در راستای اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از کوسهماهیها و سفرهماهیها و پس از برگزاری جلسات مشورتی با دستگاههای ذیربط، اتاق اصناف ایران با صدور ابلاغیهای، طبخ، عرضه و سرو هرگونه غذای دارای منشأ این گونهها را در تمامی رستورانها، مراکز تهیه غذا، فستفودها و سایر مراکز مرتبط، ممنوع اعلام کرده است. این ابلاغیه جهت اطلاعرسانی و اجرای دقیق، به کلیه اتاقهای اصناف سراسر کشور ارسال شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی از همکاری عموم مردم، فعالان حوزه غذا و اصناف کشور در اجرای این طرح مهم زیستمحیطی قدردانی کرد و بر لزوم عزم همگانی برای حفظ ذخایر ارزشمند دریایی تأکید نمود.