عضو هیات مدیره رشته برق سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: فقدان زیرساخت شارژ خودروهای برقی، چالش مهم ساختمانهای در حال ساخت این استان است که باید در مسیر توسعه حمل و نقل پاک مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، سید محمدرضا موسوی تقیآبادی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در مشهد با اشاره به افزایش روز افزون استفاده از خودروهای برقی در کشور افزود: با افزایش تعداد این خودروها، نیاز به زیرساختهای شارژ در محل پارک خودروها به خصوص در ساختمانهای مسکونی و تجاری، روز به روز محسوستر میشود که این نیاز مهم تاکنون به شکل نظاممند در طراحیها دیده نشده است.
وی ادامه داد: پیشبینی ایستگاههای شارژ عمومی در برجهای پر تراکم، مراکز تجاری و حتی ساختمانهای اداری باید بخشی از فرآیند طراحی اولیه باشد و این مهم باید در معماری، تاسیسات الکتریکی و نحوه تامین توان برق ساختمان لحاظ شود.
این عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی با بیان اینکه ایمنی در فرآیند شارژ یکی از چالشهای اصلی است، تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات رایج، نبود الزام صریح در مقررات ملی ساختمان برای تامین زیرساخت شارژ است که این موضوع نیز باید مورد توجه باشد.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از طرحهای در حال ساخت فاقد محیط اختصاصی برای نصب شارژر، ظرفیت کافی در تابلو برق یا مسیرهای مطمئن کابلکشی هستند.
به گفته وی، در برخی ساختمانها حتی امکان افزودن این زیرساختها پس از پایان ساخت نیز وجود ندارد یا مستلزم هزینههای بسیار بالا است.
تقی آبادی بیان کرد: ضروری است که مباحث مرتبط با خودروهای برقی به ویژه در مباحث ۱۳ (تاسیسات برقی) و ۱۹ (صرفهجویی در مصرف انرژی) مقررات ملی ساختمان وارد شده و الزامآور شود، همچنین باید راهکارهای تفکیک مصرف برق شارژ از برق واحدهای مسکونی و نظام تعرفهگذاری مشخص برای آن تعریف شود.
وی با بیان اینکه پذیرش فناوری خودروهای برقی به معنای الزام در تغییر نگاه به طراحی ساختمان و شهر است، گفت: اگر ساختمانها نتوانند به نیاز شارژ پاسخ دهند، این فناوری پایدار در همان آغاز مسیر با مانع روبهرو خواهد شد.