• امروز : سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 6 May - 2025
1

شهرداری مریوان مسئول گردشگری زریبار شد

  • کد خبر : 2469
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۴
شهرداری مریوان مسئول گردشگری زریبار شد

پس از حدود ۱۸ ماه بلاتکلیفی، مدیریت بخش گردشگری تالاب بین‌المللی زریبار مریوان بار دیگر به شهرداری این شهر سپرده شد، طبق توافق جدید، درآمدهای حاصل از گردشگری زریبار باید صرف نگهداری و عمران همان محدوده شود. به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در گفت و گو با […]

پس از حدود ۱۸ ماه بلاتکلیفی، مدیریت بخش گردشگری تالاب بین‌المللی زریبار مریوان بار دیگر به شهرداری این شهر سپرده شد، طبق توافق جدید، درآمدهای حاصل از گردشگری زریبار باید صرف نگهداری و عمران همان محدوده شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سه مرتبه فراخوان واگذاری محوطه گردشگری زریبار مریوان منتشر شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرداری مریوان از اهلیت مناسب برخوردار بود با تصمیم و مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب زریبار، مدیریت بخش گردشگری تالاب به این نهاد واگذار شد.

فرزاد زندی وسعت محدوده گردشگری تالاب زریبار را ۱۵ هکتار خواند و اضافه کرد: عنوان قرارداد بین شهرداری و محیط زیست “اجاره محدوده گردشگری ۱۵ هکتاری به منظور نگهداری و راهبری بخش گردشگری، پناهگاه حیات وحش زریبار واقع در ضلع شرقی تالاب با محوریت اجرای برنامه جامع مصوب مدیریت جامع زیست بومی تالاب” است.

وی با بیان اینکه مدیریت تالاب زریبار در بخش گردشگری، پارکینگ عمومی، اسکله قایقرانی، دکه ها و بوفه های موجود به شهرداری واگذار شده است، گفت: مبلغ اجاره این محدوده توسط کارشناس دادگستری تعیین می شود و میزان درآمد سالانه آن هم منبع درآمدی است که باید مطابق شرح خدمات ذکر شده در قرارداد در زریبار هزینه شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان به نحوه هزینه کرد درآمد این سایت گردشگری در زریبار اشاره کرد و گفت: درآمد حاصله باید توسط شهرداری و زیرنظر محیط زیست به هزینه‌های جاری و عمرانی محدوده گردشگری زریبار اختصاص یابد.

محیط زیست پیگیر صدور سند تالاب زریبار است

زندی با بیان اینکه تالاب زریبار دارای ۲ بخش پهنه آبی و حاشیه آن یعنی پناهگاه حیات وحش است، اظهار کرد: براساس قانون تالاب‌ها، سازمان محیط زیست مالکیت تالاب‌ها را برعهده دارد و از سال ۱۳۸۸ پناهگاه حیات وحش زریبار به تصویب شورای عالی محیط زیست رسید و مالکیت آن به محیط زیست واگذار شد.

وی با اشاره به اینکه پیگیر صدور سند تالاب زریبا ر به نام محیط زیست هستیم، ادامه داد: در حال حاضر مالکیت تالاب زریبار را داریم و به دنبال صدور سند عرصه تالابی آن به نام محیط زیست هستیم که امیدواریم امسال شاهد تحقق آن باشیم.

انجام فعالیت ها در زریبار براساس دستورالعمل های زیست محیطی

شهرداری مریوان از زمان تاسیس محدوده گردشگری زریبار تاکنون در بخش های مختلف آن از فضای سبز گرفته تا ایجاد اسکله و بوفه و سنگفرش، هزینه می کند؛ این را شهردار مریوان به خبرنگار ایرنا گفت و ادامه داد: قرارداد اجاره عرصه محدوده گردشگری زریبار بین شهرداری و محیط زیست ۳۰ آذر سال ۱۴۰۲ به پایان رسید.

دانیال فتاحی ادامه داد: از تاریخ مذکور تا ابتدای سال جاری بیش از ۲۱ جلسه بین محیط زیست و شهرداری تشکیل شد تا عاقبت این ۲ نهاد به توافق رسیدند.

وی با اشاره به اینکه اجاره عرصه محدوده ۱۵ هکتاری گردشگری زریبار برای سه سال به شهرداری مریوان واگذار شد، افزود: کارگروهی متشکل از محیط زیست و شهرداری تشکیل می‌دهیم تا هر اقدام عمرانی، فرهنگی و فضای سبز که در زریبار انجام می‌شود براساس دستورالعمل های زیست محیطی و تایید در این کارگروه باشد.

شهردار مریوان در پاسخ به اینکه مبلغ اجاره سالانه محدوده گردشگری زریبار چقدر بوده و قرار است چگونه هزینه شود، گفت: کارشناسی براساس عرصه و اعیان این محدوده انجام شده ولی با توجه به اینکه شهرداری فقط عرصه را اجاره کرده است کارشناسی آن باید دوباره برمبنای عرصه انجام شود.

فتاحی با بیان اینکه مبلغ هنوز مشخص نشده و هر مقدار که رسانه ای شود واقعیت ندارد، ادامه داد: بعد از کارشناسی اجاره عرصه این محدوده، درآمدهای بدست آمده صرف هزینه های جاری هم چون حمل زباله و نظافت و هزینه های عمرانی می شود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب دو و ۶ متر است.

زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از دو طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۱۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

لینک کوتاه : https://prunus.ir/?p=2469

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.