• امروز : دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
0

پنل تخصصی تنوع‌زیستی و ارزشگذاری اقتصادی به میزبانی سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار می‌شود

  • کد خبر : 2698
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
پنل تخصصی تنوع‌زیستی و ارزشگذاری اقتصادی به میزبانی سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار می‌شود

پنل تخصصی کارکردها، تنوع زیستی و ارزشگذاری اقتصادی زاگرس به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست، با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، موسسه عالی آموزش و پژوهش برنامه ریزی و با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه، تشکل های مردم نهاد، نمایندگان دستگاه های اجرایی، پژوهشگران و […]

پنل تخصصی کارکردها، تنوع زیستی و ارزشگذاری اقتصادی زاگرس به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست، با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، موسسه عالی آموزش و پژوهش برنامه ریزی و با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه، تشکل های مردم نهاد، نمایندگان دستگاه های اجرایی، پژوهشگران و دانشجویان برگزار می‌شود. محورهای موضوعی اصلی این پنل تخصصی شامل ۱) تنوع زیستی زاگرس و مناطق تحت حفاظت، ۲) کارکردهای اکوسیستمی زاگرس، چالش ها و ارزشگذاری اقتصادی و ۳) نقش مردم در حفاظت تنوع زیستی زاگرس خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، در تشریح اهداف این رویداد اعلام داشت: هدف اصلی ما تاکید بر ارزش های تنوع زیستی زاگرس، کارکردها و خدمات اکوسیستمی، بررسی مسائل و چالش‌های حفاظت از تنوع زیستی زاگرس، هم افزایی در خصوص مهمترین اولویت های حفاظت از تنوع زیستی و جلب مشارکت مردمی در حفاظت است.

ظهرابی افزود : رشته کوه زاگرس با مساحتی حدود ۵۳۳،۵۴۳ کیلومتر مربع، از ترکیه و عراق تا غرب و جنوب ایران در امتداد لبه شرقی خلیج فارس کشیدگی دارد. زاگرس بزرگ ترین رشته کوه ایران است و با قله‌های متعدد با ارتفاع بیش از ۳۵۰۰ متر از سطح دریا، اکوسیستم‌های آلپی پراکنده و گسترده ای را  در منطقه‌ای وسیع فراهم نموده است. زاگرس در قلب بیستمین کانون داغ تنوع زیستی جهان، یعنی کانون داغ تنوع زیستی ایرانو-آناتولی قرار گرفته است. منطقه‌ای با تعداد زیادی گونه اندمیک و اثرات مهم ناشی از فعالیت‌های انسانی است، که در نتیجه، اولویت بالایی برای حفاظت دارد.

وی اظهار داشت، با وجود اهمیت حفاظتی زاگرس، این اکوسیستم با مسائل و چالش های گسترده ای در زمینه مدیریت و حفاظت تنوع زیستی مواجه است. تغییر کاربری اراضی، تغییر اقلیم و کاهش بارش ها، کشاورزی غیراصولی و قطع بی‌رویه درختان برای مصارف سوخت و چرای بی رویه، آتش‌سوزی‌های پی‌درپی، از مهمترین تهدیدهای اکوسیستم زاگرس هستند. استفاده از ظرفیت حفاظت مشارکتی همراه با بسترسازی ها لازم، بازسازی و احیای اکوسیستم های تخریب‌شده، رعایت ظرفیت برد در بهره‌برداری از منابع طبیعی، استفاده از فناوری های نوین در برنامه های پایش و حفاظت از جمله پیشگیری و مهار آتش‌سوزی‌ها، آموزش، ظرفیت سازی و توانمندسازی جوامع محلی، توسعه گردشگری پایدار، و تقویت چارچوب قانونی برای حفاظت تنوع زیستی از مهمترین راهکارها در حفاظت از تنوع زیستی زاگرس هستند.

ظهرابی تاکید کرد: پنل تخصصی کارکردها، تنوع زیستی و ارزشگذاری اقتصادی با گرد هم آوردن متخصصان، مدیران و فعالان محیط زیست، بستری مناسب برای هم افزایی در زمینه شناسایی راهکارهای علمی و اجرایی مناسب در راستای حفاظت کارآمد از تنوع زیستی زاگرس فراهم می کند که انتظار داریم با همکاری متخصصان، تشکل های مردم نهاد و جوامع محلی، گام‌هایی عملیاتی برای آگاه‌سازی عمومی و تدوین سیاست‌های پایدار در ارزش‌گذاری اقتصادی اکوسیستم‌ها برداشته شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان یادآور شد: نجات زاگرس نیازمند همکاری و هم‌افزایی میان دستگاه های دولتی، غیردولتی، تشکل های مردم نهاد، جوامع محلی و کلیه ذینفعان است و تنها از طریق یک رویکرد جامع و هماهنگ می‌توان این اکوسیستم ارزشمند را برای نسل حاضر و نسل‌های آینده حفاظت کرد.

لینک کوتاه : https://prunus.ir/?p=2698

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.