• امروز : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 14 July - 2025
0

بیش از ۱.۵ میلیون هکتار از تالاب‌های کشور پتانسیل غبارخیزی دارند

  • کد خبر : 3482
  • ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۹:۱۳
بیش از ۱.۵ میلیون هکتار از تالاب‌های کشور پتانسیل غبارخیزی دارند

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به خشک شدن تالاب‌ها و چالش گرد و غبار گفت: اکنون بیش از یک و نیم میلیون هکتار از تالاب‌های کشور پتانسیل غبارخیزی دارند. به گزارش ایسنا، آرزو اشرفی‌زاده در یک برنامه رادیویی افزود: ایران حدود ۴.۵ میلیون هکتار عرصه تالابی را در […]

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به خشک شدن تالاب‌ها و چالش گرد و غبار گفت: اکنون بیش از یک و نیم میلیون هکتار از تالاب‌های کشور پتانسیل غبارخیزی دارند.

به گزارش ایسنا، آرزو اشرفی‌زاده در یک برنامه رادیویی افزود: ایران حدود ۴.۵ میلیون هکتار عرصه تالابی را در خود جای داده که بنا بر آخرین مطالعات، بالغ بر یک و نیم میلیون هکتار آن‌ها مستعد ایجاد کانون‌های گردوغبار هستند.

وی با ذکر اینکه خشک‌شدن بستر تالاب‌ها علت اصلی شکل‌گیری این کانون‌هاست، اظهار کرد: ۴۱ نوع تالاب در قالب ۲۲۶ عرصه در سطح کشور شناسایی شده که بخش قابل توجهی از آن‌ها یا خشک شده‌اند یا در معرض خشکی هستند و برخی از آن‌ها به دلیل احداث سد، برداشت بیش از حد آب و مدیریت نامطلوب حوضه‌های بالادست با خطر جدی مواجه‌اند.

اشرفی‌زاده ضمن اشاره به پیامدهای اکولوژیک خشک‌شدن تالاب‌هایی نظیر صالحیه، جازموریان و هامون، گفت: وقتی بستر این تالاب‌ها خشک می‌شود، در وزش بادهای شدید، حجم قابل توجهی از گردوغبار به مناطق اطراف منتقل می‌شود و زندگی میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به اعتقاد مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، هر گونه مداخله فیزیکی غیراصولی مانند ریختن ماسه یا سنگریزه تنها راه‌حل کوتاه‌مدت است؛ اما راهکار اصلی و پایدار، تأمین حداقل حقابه محیط‌زیستی برای تالاب‌ها و مدیریت تقاضای آب در حوضه‌های آبخیز است.

وی افزود: جلوگیری از چرای بی‌رویه دام و فرهنگ‌سازی درباره حفاظت از پوشش گیاهی تالاب‌ها از دیگر رویکردهای مؤثر برای جلوگیری از تبدیل بسترهای خشک به منشأ گرد و غبار به‌شمار می‌رود.

اشرفی‌زاده همچنین انتقال آب از دریای شمال و جنوب به مناطق مرکزی کشور را ناکارآمد و پرهزینه دانست و تاکید کرد: تجارب جهانی و علمی اثبات کرده راه‌حل واقعی، مدیریت درون‌بخشی و مصرف بهینه منابع آب در همان حوضه است؛ نه صرفاً انتقال آب‌های دوردست، که خود با چالش‌های زیست‌محیطی مضاعف روبه‌روست.

وی در پایان نقش مردم و تشکل‌های غیردولتی در مواجهه با بحران تالاب‌ها را مهم دانست و گفت: هر شهروند باید مسئولیت خود را در قبال طبیعت و پایداری سرزمین بداند و برای حفاظت از تالاب‌ها مشارکت فعال داشته باشد.

 

 

 

ایسنا

لینک کوتاه : https://prunus.ir/?p=3482

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.