• امروز : دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 14 July - 2025
0

توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگردها

  • کد خبر : 3406
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۸
توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگردها

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به خطرات ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، گفت: مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتی‌اکسیدان می‌تواند نقش موثری در محافظت از بدن در برابر آلودگی‌های ناشی از ریزگردها ایفا کند. به گزارش ایرنا از وبدا، احمد اسماعیل‌زاده روز سه‌شنبه اظهار کرد: بر […]

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به خطرات ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، گفت: مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتی‌اکسیدان می‌تواند نقش موثری در محافظت از بدن در برابر آلودگی‌های ناشی از ریزگردها ایفا کند.

به گزارش ایرنا از وبدا، احمد اسماعیل‌زاده روز سه‌شنبه اظهار کرد: بر اساس یافته‌های علمی، قرارگیری در معرض هوای آلوده با طیف وسیعی از مشکلات در سیستم تنفسی، قلبی‌عروقی و حتی افزایش مرگ‌ومیر ارتباط مستقیم دارد.

وی افزود: بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها می‌تواند سرطان‌زا باشد و موجب تشدید بیماری‌های مزمن نظیر آلرژی‌های تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی شود.

اسماعیل‌زاده با تأکید بر نقش تغذیه در کاهش آثار مخرب ریزگردها تصریح کرد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده، به سطح ریه‌ها می‌چسبد و با ایجاد التهاب و کاهش آنتی‌اکسیدان‌ها، به ویژه در مایع پوششی ریه، موجب تخریب سلول‌ها و افزایش خطر ابتلا به سرطان به‌ویژه سرطان ریه می‌شود.

وی در ادامه، توصیه‌هایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده مطرح کرد:

  • افزایش مصرف میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی: هویج، کدو حلوایی، گوجه‌فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز و انبه به دلیل دارا بودن بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) نقش موثری در کاهش اثرات مضر آلودگی دارند.
  • استفاده بیشتر از منابع ویتامین C: مصرف پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، توت‌فرنگی، سیب، خربزه، انار، اسفناج، سبزی خوردن، فلفل دلمه‌ای و پیاز توصیه می‌شود.
  • گنجاندن جوانه‌ها و مغزدانه‌ها در رژیم غذایی: جوانه‌ها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان با دارا بودن ویتامین E می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند.
  • افزایش مصرف منابع امگا ۳: ماهی، گردو و خرفه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار مؤثرند.
  • عدم غفلت از خانواده کلم: کلم بروکلی، گل‌کلم و کلم‌برگ دارای موادی هستند که به دفع سموم از بدن و پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند.
  • گنجاندن مواد غذایی مؤثر بر کاهش خلط ریوی: هندوانه، پیاز، تخم‌مرغ و سیر به تقویت ریه و کاهش خلط کمک می‌کنند.
  • مصرف مکمل ویتامین D: با توجه به نقش این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی، انجام آزمایش خون برای بررسی سطح آن و مصرف مکمل با مشورت متخصص توصیه می‌شود.
  • استفاده از زردچوبه در غذاها: این ادویه حاوی کورکومین بوده و در بهبود عملکرد ریوی مؤثر است.
  • کنترل وزن بدن: چاقی و اضافه وزن با افزایش التهاب و فشار بر اندام‌ها از جمله ریه و قلب، مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا را کاهش می‌دهد. در صورت ابتلا به اضافه‌وزن، مراجعه به متخصص تغذیه توصیه می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تأکید کرد: در شرایط کنونی، توجه جدی به تغذیه سالم نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت برای مقابله با پیامدهای خطرناک آلودگی هوا به ویژه ریزگردهاست.

 

 

 

 

ایرنا

لینک کوتاه : https://prunus.ir/?p=3406

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.